Waarom zit er zoveel kalk in ons water?

De meeste mensen weten wel dat er kalk in het water zit. Dit is die vervelende aanslag in je badkamer en in je theekopje. Wat mensen echter vaak niet weten is hoe dit ontstaat en dit is best een interessant verhaal. 


Kalk in ons water

Water wordt namelijk gewonnen uit bronnen diep onder de grond. Het water heeft vaak een lange weg afgelegd voordat het in de bron terecht is gekomen en gedurende deze route neemt het een hoop mineralen mee uit de grond zoals magnesium en calcium. Samen vormen deze twee mineralen kalk en dit komt vanuit deze bron dan ook automatisch in ons drinkwater.


In principe zijn deze mineralen niet schadelijk voor ons als we het binnen krijgen als moet het natuurlijk niet overdreven worden. Wat interessant is aan ons drinkwater is dat de hoeveelheid kalk in het water afhankelijk is van je woonplaats. De hoeveelheid mineralen in de grond verschilt namelijk per locatie.


Hoe harder het water is, hoe meer kalk er in dit water zit. In principe maakt dit voor onze gezondheid niet uit en kan het zelfs goed zijn. Voor onze huishoudelijke apparatuur kan dit echter wel vervelend zijn. Wasmachines, waterkokers en vaatwassers kunnen namelijk sneller kapot gaan door grote hoeveelheden kalk. Het zorgt ervoor dat de apparaten harder moeten werken en sneller toe zijn aan vervanging. 


Te veel kalk in je water kan daarom vervelend zijn, maar gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met een waterontharder van waterontkalkerkopen.nl. Je plaatst dit apparaatje eenvoudig op je leiding(en) en de magnetische werking zorgt ervoor dat het water dat binnen komt minder snel verhard. Een waterontharder is dan ook een aankoop die je een keer moet doen maar die in principe voor je aan het werk blijft met al het water dat binnen komt. Een van deze waterontharders, de aquamag 7000, wordt hier vergeleken.